O nama

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo obitelji Rajević, nalazi se na putu između Supetra i Nerežišća. Cjelokupno gospodarstvo, koje je većinom maslinik, ograđeno je suhozidom,  a osim maslina tu su zastupljene i druge mediteranske kulture: bajame, smokve, višnje, kao i razne povrtne kulture, koje sadimo za potrebe svog domaćinstva. Imanje također obiluje samoniklim ljekovitim i aromatičnim biljem koje koristimo za pripravu čajeva i začina. U obiteljskom gospodarstvu Ranjak način pripreme i posluživanje jela prilagodili smo polaganom uživanju u jelima, u ugodnom ambijentu, okruženi mirisima lavande, ružmarina i kadulje. Jela spravljamo po tradicionalnoj recepturi našega kraja, od ekološki proizvedene hrane i sastojaka proizvedenih i uzgojenih na našem gospodarstvu. Tako je na jelovniku zastupljeno domaće meso (janjetina), domaća perad, sir i jaja, te razno povrće (gomoljasto, lisnato, korjenasto…) iz pretežito vlastite proizvodnje ili nabavljeno od malih lokalnih proizvođača, sa drugih poljoprivrednih gospodarstva, te razni proizvodi od maslina i maslinovog ulja.

Također je zastupljeno i domaće voće spravljeno na razne načine i sušeno (brštulane i slane bajame, suhe smokve, marmelade od voća i smokvi sa ljekovitim biljem), kao i bogata kolekcija žestica, domaćih rakija i likera sa travama iz našeg podneblja – lozovaća, orahovica, rogačica, mrtina, travarica, liker od smokve, višnje, limuna, ruže i dr., te prirodni sokovi – od višnje, limuna, šipka, kadulje, maslačka i sl.,  kao i dobra domaća vina koja prate mirise i okuse jela. Od specijaliteta izdvajamo brački sir, škutu, janjetinu na ražnju, jela ispod peke (teletina, janjetina, piletina, hobotnica), razna jela sa roštilja – tradicionalne “janjeće špice” i originalni brački specijalitet “vitalac”, te mnoga mesna i riblja jela, kuhana u bronzinu (kotliću) na vatri. Naša ponuda oplemenjena je, uz navedeno, tjesteninom vlastite proizvodnje (makaruni, njoki, lazanje…) pogačama i kruhom ispod peke te raznim domaćim kolačima i slasticama (rožata, hrostule, pršurate, paradižet, bračka torta…).

Ponuda jela smjenjuje se sezonski, te se meni mijenja ovisno o godišnjem dobu i dostupnim namirnicama, a posebnost su slatka i slana jela od domaćeg voća i povrća, te jela sezonskog karaktera od sezonskog bilja: šparoga, bljušt, maslačak, cikorija, koromač, artičoke, bob i dr. Na našem imanju djeca se mogu zabaviti u igri na njihaljki, toboganu i pješčaniku, a odrasli se mogu okušati u tradicionalnom dalmatinskom sportu – boćanju, na našem boćalištu. Radi kvalitetnije ponude preporučamo grupama i pojedinačnim posjetiteljima najavu posjeta i narudžbu unaprijed, pa ukoliko nas želite posjetiti, naručiti jela iz naše ponude ili imate kakvih upita, molimo nazovite nas na navedene kontakt telefone. A kad kušate naša jela spravljena od namirnica domaće proizvodnje i uzgoja, zasigurno ćete poželjeti ponovno nas posjetiti.

Srdačnu dobrodošlicu želi Vam obitelj Rajević.